Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Tech2.hu Onyx Boox C65HD After Glow ebook olvasó teszt

2014. 05. 21. 00:13

Mai tesztünk alanya hosszú idő után ismételten egy könyvolvasó lesz, név szerint az Onyx márka Boox családjába tartozó C65HD. A készülék nem épp az olcsó kis zsebkönyv kategóriába tartozik, ára valamivel 50 ezer jó magyar forint felett áll, kérdés, hogy mit is nyújt nekünk ennyiért.

Külső

Az Boox C65HD egy szimpla fekete dobozban érkezett, melyen saját képén túl cirádás betűkkel felrótt AfterGlow felírat hirdette csodálatos képességét, mely nevezetesen a többfokozatú háttérvilágítás, de erre még visszatérünk, csakúgy, mint a doboz oldalán található specifikációkra. A fedelet leemelve találjuk az akkurátusan becsomagolt készüléket, alatta szokásosan némi papír mellékletet, többek közt egy harmonikaszerűen kihajtható képes használati útmutatót, illetve itt leledzik az egyetlen tartozéknak számító, microUSB kábel is – ez szolgál az adatcserére illetve a készülék töltésére is.

Az eszközt kézbe véve elsőként az tűnhet fel, hogy pihekönnyű, persze ez kissé becsapós, ugyanis a súlya 186 gramm, de 170 x 117 x 8,7 mm-es készülékházhoz párosítva ez nem tűnik igazán fel, mellette például egy Wayteq Talk 5H igazi emberölő fél téglának hat.

A készüléket körbe járva az előlapon rögtön feltűnhet a kijelző melletti két fizikai gomb, melyek a lapozást szolgálják, ezen felül egy darab gomb került a kijelző alá is, ez a visszalépés funkcióját hivatott ellátni, hosszan nyomva pedig ki- és bekapcsolhatjuk a megvilágítást. A készülék legfőbb csatolói annak aljára kerültek, a microUSB mellé egy jack csatlakozó és egy microSD kártyahely is bekerült. A hátlap teljesen sima, leszámítva a középen elhelyezett logót. A felhasznált anyagok minősége közepes, csak kicsit érződik „kopogósnak” a ház, ugyanakkor az összeszerelési minőség már nem ennyire példás: Nem egyszer előfordult ugyanis, hogy a kijelző feletti perem recsegő hangot hallatott, többször pedig sikerült egy kismértékű hézagot is megfigyelni – a hanghatást az eltávolodott elem helyre ugrásának köszönhetjük. Ez azért sokat levont az összképből.

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok