Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Jó tanács e-könyv olvasó vásárláshoz

2009. 12. 09. 09:26

Úgy látszik igen is van igény a könyvekre, csak már más formában mint korábban. Ezt tükrözi az új trend is, az elektronikus könyvolvasó eszközök terjedése. Aki viszont még nem hallott ezekről az ún. e-book olvasókról talán megrökönyödve kérdezheti miről is van szó. Egy egyszerű táblára hasonlító, könyv méretű digitális kijelzőt képzeljünk el, amely kinézetre leginkább az érintőkijelzős okos-telefonokra hajaz, csak éppen jóval nagyobb.

Mindenek előtt amire számítsunk, hogy a már megszokott LCD kijelzőkkel szemben nem hófehér a háttér, hanem szürkés árnyalatú. Annak, hogy a kijelző nem világít előnyei és hátrányai is lehetnek. Előnye, hogy verőfényes napsütésben is olvasható, akárcsak egy hagyományos könyv. Hátránya is ebből következik, sötétben külön világítás kell ahhoz, hogy élvezhető legyen.

Egyenlőre a készülékek nem olcsóak, azonban aki gyakran olvas könyveket, vagy nagyon sok dokumentumot tárol digitalizálva, annak megfelelő alternatíva lehet egy ilyen készülék. Van néhány dolog azonban, amire érdemes külön figyelmet fordítani a vásárlás előtt, kiváltképp a készülékek magas ára miatt:

1. A könyvek általában kétféle módon kerülhetnek az e-book olvasóra, vagy a számítógépen keresztül, vagy memóriakártyán. Nem mindegy azonban, hogy mekkora a rendelkezésre álló tárkapacitás, ezt igényeinknek megfelelően válasszuk. Gigabyte-onként ugyanis akár ezer kötetnyi elektronikus könyv is tárolható ugyanis. Fontos szempont lehet a memória utólagos bővíthetősége is.

2. Nézzük meg, hogy a készülék milyen formátumokat támogat. Számos formátum elérhető digitálisan, így nem baj, ha többféle formátum kezelésével is felvértezték a kiszemelt készüléket.

3. Nem szerencsés megoldás, ha a készülék lekicsinyíti a nézetet úgy, hogy az egész oldal egyszerre látható legyen, anélkül, hogy lehetőséget adna a több oldalra tördelésre nagyobb betűméret mellett.

4. Kérdezzünk rá, hogy az ún. UTF-8 és magyar karakterek is mennek-e a készüléken, egyébként a szövegek megjelenítése hibás lehet, ami az élvezeti értéket nagyban leronthatja.

5. A bosszúságot megelőzendő érdemes arra is külön rákérzeni, hogy mennyi az átlagos üzemideje a kiválasztott készüléknek, azaz milyen gyakran kell majd töltögetni az akkumulátort

www.fogyaszto.hu cikke

KOOBE KÉSZÜLÉKEK ADATAI A FENTI TANÁCSOK ALAPJÁN

1. Mind a Koobe Classic és Junior 500 MB belső memóriával rendelkezik, és bővíthető külső SD kártya olvasó is megtalálható rajta. Így egészen 16 GB-ig lehet bővíteni a memóriát..

2. Támogatott formátumok: PDF, DOC, RTF, EPUB, HTML, TXT, WOLF, MP3, CHM, FB2, Djvu, PNG, TIF, GIF, BMP, JPG, PPT, LIT (csak angol nyelvű könyveknél), PRC, MOB.

3. Az olvasóink különböző formátumok mellett 3-5 X nagyítást tesznek lehetővé. Például PDF esetén, az eredeti formázástól függően akár 20-30 pontos betűméret is elérhető igény esetén.

4. Koobe olvasók teljeskörűen támogatják az UTF-8 és magyar karaktereket mind DOC, RTF, TXT, HTML, PRC és egyéb formátumokban.Sőt a kezelőfelülete teljesen magyar nyelvű mind amellett, hogy egy gombnyomással átállítható több mint 20 különböző nyelvre is.

5. Egy feltöltéssel, átlagos használat mellett közel 8000 oldal megjelenítésére alkalmasak készülékeink. Ez azt jelenti, hogy ha átlagosan naponta 300 oldalt olvas valaki, akkor közel 25 naponta kell töltenie olvasóját!