Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Junior női szemmel

2010. 09. 16. 00:13

Komoly témák modern csajoknakElectrose - Komoly témák modern csajoknak

Első találkozás

Az olvasó meglepően kicsi – szerencsére a helyet nem a kijelzőn spórolták meg, hanem a kezelőfelülete keskenyebb a Sony-éhoz képest. A készülék ránézésre nem tűnik elegánsnak, de az ajándékba adott ízléses bőrtok sokat dob a megjelenésén. A tartó azonkívül, hogy megvédi a hardvert a karcolódástól, könyvérzetet is ad. A dobozban még találunk egy mini-USB csatlakozót, fülhallgatót és egy USB-konnektoradaptert, aminek segítségével nemcsak számítógépről tölthető az akkumulátor, hanem 220 V-os hálózatról is. Tapintása finom gumiszerű, elüt az megszokott fémfelülettől, de nem kellemetlen, illetve ujjlenyomatra sem érzékeny.

Könyvekről

A rendszer rövid gondolkodás után feláll, így elkezdhetünk a felpakolt fájlok között válogatni. A Sony-val ellentétben itt könyvtárszerkezetet látunk, nem pedig cím/szerző szerint sorbarendezett fájlokat. Ízlésfüggő, kinek melyik megoldás tetszik, én ezt szerettem jobban, mivel a könyvtárszerkezet több rendezési lehetőséget kínál. Az egyes fájlok megnyitásakor azonnal az első oldalra ugrunk, nem pedig egy almenübe.

Az említett menüt egy külön gombbal hívhatjuk elő akkor, amikor már megnyitottuk a kiválasztott fájlt. Szokatlan módon az opciók között csak azokat látjuk, amik az adott könyvnél elérhetők, így például egy darabig nem is tudtam, hogy lehet a szövegben keresni, mert pont olyan fájlokat nyitottam meg, amikben nem lehetett.

Rengeteg kiterjesztést támogat, többek között a PDF-t, DOC-t, HTML-t,TXT-t, EPUB-ot, képfájlokat is, illetve MP3-at. A szövegtípustól függően változik, mit csinálhatunk a könyvünkkel: PDF-ben elérhető a keresés funkció, EPUB-ban a tartalomjegyzék, de az állandó funkciók közé tartozik a meghatározott oldalra ugrás, illetve a nagyítás is. A szöveget bizonyos méret felett már 90 fokkal elforgatja a készülék, így kényelmesebb olvasni, és a reader vízszintesen tartva is kényelmes.

A számítógépre csatlakoztatva kiderül, hogy nincsen hozzá külön szoftver, de ezt nem is hiányolom. A belső memória 400 MB, ami SD-kártyával 16 gigabájtig bővíthető, így bőven van helyünk a könyveken kívül MP3-ak számára is – az olvasó azokat is tudja kezelni.

Megjelenítés és extrák

Az e-ink technológiának köszönhetően a kijelző nem bántja a szemet, hiszen nincsen saját fénye, háttérvilágítása. A kijelzőn minden szögből tökéletesen olvasható a szöveg, közvetlen napfényben is megfelelő a kontraszt, nem tükröződik. Lassan frissül, de ez olvasás közben nem zavaró, hacsak nem akarunk őrülten lapozni.

A teljes cikket olvassa el az Electrose oldalán