Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Blikk - e-könyv olvasót karácsonyi ajándékra!

2008. 11. 06. 16:03

Olvassa el a teljes cikketOlvassa el a teljes cikketBlikk 2008.12.04.

Eddig csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy egy teljes könyvtárat ajándékozzanak kedvesüknek, szeretteiknek karácsonyra. Pedig gondoljunk csak bele, ki ne örülne, ha megkapná az ezer legkedvesebb kötetét? És még egy „biankó” ígéretet is, hogy akár további több ezerrel bővítheti tékáját. A koobe.hu mellett több más cég is kínál e-bookot, azonban ezek a magyar piacra még nem nagyon jutottak el, de az interneten megrendelhetők, igaz, esetleg vámkötelesek.

Koobe V3 Black

Az idei karácsonyra már megvásárolható az első magyar nyelvű e-könyv. Nem olcsó, de ha hozzátesszük azt, hogy ez körülbelül tizenöt bolti kötet árának felel meg, s ugyanakkor akár ezer letölthető könyvet tárolhatunk rajta, talán mégsem olyan drága. Kijelzője ePaper, vagyis nem csillog, s a napfényben és félhomályban is jól olvasható. Természetesen feketefehér megjelenítésre képes. Belső memóriáján kívül 4 GB-s SD-kártyát is fogad, s egyetlen ilyen kártyán sok ezer kötet fér el. Akkumulátora egyszeri töltéssel 7 ezer oldal megjelenítésére képes, súlya pedig a mobiltelefonokéval egyezik. Tudni kell az e-könyvekről, hogy fotókat is nézhetünk rajta, s ha meguntuk az olvasást, a memóriájába felvett zenéket is meghallgathatjuk. Ára: 69 900 Ft

Elektronikus könyvtárak a világhálón

A leggazdagabb hazai elektronikus könyvtár – 6400 címmel – az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteménye. Az idegen nyelven is olvasóknak kifogyhatatlan kínálatot jelent a Projekt Gutenberg és a World E-Book Library által közösen létrehozott portál, a WorldEBookFair.com, amelyen indításakor több mint 300 ezer kiadvány jelent meg. Jelenlegi állományuk meghaladja a félmillió címet, a könyvek évi 9 dollár előfizetési díj ellenében 24 nyelven olvashatók. Magyar nyelven 810 mű szerepel az oldalon.

Blikk cikkBlikk cikk

Olvassa el a teljes cikket a Blikkben